Αξιολόγηση ποιοτικών χαρακτηριστικών ποικιλιών και ντόπιων πληθυσμών καθιστού φασολιού (Phaseolus vulgaris L.)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Αξιολόγηση ποιοτικών χαρακτηριστικών ποικιλιών και ντόπιων πληθυσμών καθιστού φασολιού (Phaseolus vulgaris L.)

Μουρατίδου, Ηλιάνα - Σοφία

Στην πτυχιακή αυτή αναπτύσσεται η καταγωγή του φασολιού, όλα τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του φυτού της φασολιάς, η ανάπτυξή του, τα εδαφοκλιματολογικά χαρακτηριστικά, καλλιεργητικές τεχνικές, κατεργασία εδάφους, οι περιποιήσεις μετά τη σπορά. Ακόμη αναπτύσσονται ποικιλίες διεθνής και ελληνικές ποικιλίες φασολιού, η θρεπτική αξία του αλλά και οι εχθροί και ασθένειες του φυτού. Κατόπιν του βιβλιογραφικού μέρους ακολουθεί το πειραματικό μέρος, όπου αναλύονται τα υλικά και οι μέθοδοι, που περιλαμβάνουν τον χημικό προσδιορισμό των πρωτεϊνών με τη μέθοδο KJELDAHL, τον προσδιορισμό της τέφρας και της βραστερότητας των σπόρων επτά γενοτύπων καθιστού φασολιού. Τέλος αναλύονται τα αποτελέσματα των αναλύσεων με σχεδιαγράμματα και πίνακες, καθώς επίσης αναφέρονται και τα συμπεράσματα του πειραματισμού.

Thesis
NonPeerReviewed

Φασόλια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.