Κατακράτηση ιπτάμενης τέφρας με ηλεκτροστατικά φίλτρα σε λιγνιτικούς ατμοηλεκτρικούς σταθμούς

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Κατακράτηση ιπτάμενης τέφρας με ηλεκτροστατικά φίλτρα σε λιγνιτικούς ατμοηλεκτρικούς σταθμούς

Παπαδόπουλος, Χαρίτων

Πολλές βιομηχανίες, κατά τη λειτουργία τους, δημιουργούν σκόνη, στάχτη, καπνιά, σωματίδια διαφόρων μετάλλων (όπως καδμίου, θειαφιού, μόλυβδου), λεπτά σταγονίδια με διαλυμένες διάφορες βλαβερές ουσίες όπως, λόγου χάρη πίσσα. Όλα αυτά τα συστατικά αιωρούνται στα αέρια απόβλητα και είναι επικίνδυνα για το περιβάλλον και την υγεία μας. Ένας πραγματικός πυρετός εξόρυξης λιγνίτη σημειώνεται στη δυτική Μακεδονία. Υπολογίζεται ότι το 1/8 του εδάφους της καλύπτεται από λιγνιτωρυχεία, συγκεντρωμένα μάλιστα στους δύο νομούς (Φλώρινας και Κοζάνης). Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΓΜΕ τα γεωλογικά αποθέματα λιγνίτη στην Ελλάδα ανέρχονται σε 6,7 δισ. τόνους, από τα οποία 3,3 δισεκατομμύρια εκτιμώνται ως εκμεταλλεύσιμα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Κατά τη διάρκεια του έτους 2006 και 2007 , σύμφωνα με τις μετρήσεις εκπομπής αιωρούμενων σωματιδίων, είχαν υπερβεί πολλές φορές το ημερήσιο όριο που είναι επιτρεπτό για την προστασία της υγείας.

Thesis
NonPeerReviewed

Περιβάλλον - Μόλυνση
Ατμοηλεκτρικοί σταθμοί
Λιγνίτης

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.