Ενήβωση και κατάλληλη ηλικία αναπαραγωγής των αγροτικών ζώων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Ενήβωση και κατάλληλη ηλικία αναπαραγωγής των αγροτικών ζώων

Γούργα, Χρυσάνθη

Τα θηλυκά αγροτικά ζώα προβατίνα, αίγα, αγελάδα, χοιρομητέρα, ενηβώνονται σε ηλικία 5-10, 6-12, 9-12, αντίστοιχα μήνες. Η θηλυκή κουνέλα ενηβώνεται στην ηλικία των 2,5-3 μηνών. Η φοράδα ενηβώνεται στην ηλικία των 3 ετών και το θηλυκό γαιδούρη ενηβώνεται στην ηλικία των 2,5 ετών. Το σωματικό βάρος για την πρωτη γονιμοποιηση πρέπει να είναι το 60% του βάρους της ενήλικης προβατίνας στη φυλή που ανήκει, το ίδιο ισχυει και στης Αίγες. Στις αγελάδες το Ζ.Β. πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 180-425 χλγ. Όσον αφορά τη χοιρομητέρα το Ζ.Β. που πρέπει να έχει να κυμαίνεται μεταξύ 75-90 kg. Το θηλυκό κουνέλι κατά την πρωτη γονιμοποιηση πρέπει να έχει συμπληρωσει το 75% του σωματικού βάρους της ενήλικης κουνέλας. Το θηλυκό σκυλί ενηβωνεται σε ηλικία 10 μηνών. Η γάτα ενηβωνεται σε ηλικία 7-8 μηνών και ο γάτος σε ηλικία 9 μηνών. Η θηλυκή πέστροφα ενηβωνεται σε ηλικία 2-3 ετών. Η αρσενική πέστροφα σε ηλικία 2 ετών. Το βουβάλι ενηβωνεται σε ηλικία 20 μηνών.

Thesis
NonPeerReviewed

Αγροτικά ζώα
Ζωική αναπαραγωγή
Ζώα - Γενετική

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.