Λεπιδόπτερα των οπωροφόρων δένδρων: μηλιάς, αχλαδιάς, ροδακινιάς, δαμασκηνιάς και βερικοκιάς

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Λεπιδόπτερα των οπωροφόρων δένδρων: μηλιάς, αχλαδιάς, ροδακινιάς, δαμασκηνιάς και βερικοκιάς

Τζιμίκα, Χρυσή

Ο αγροτικός τομέας της χώρας μας στη νέα χιλιετία επιβάλλεται να προσαρμόζεται και να μετασχηματίζεται συνεχώς στις διεθνείς εξελίξεις, που καθορίζονται κύρια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τη αλλαγή στα καταναλωτικά πρότυπα. Η αέναη αυτή προσαρμογή κρίνεται απαραίτητη για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Γεωργίας, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παραγωγή ποιοτικών, πιστοποιημένων, υγιεινών και ασφαλών για τον καταναλωτή αγροτικών προϊόντων στα πλαίσια μιας αειφόρου ανάπτυξης, απαραίτητης για την διατήρηση της βιοποικιλότητας. Η εργασία αυτή αναφέρεται κυρίως στην τάξη Λεπιδόπτερα, τα οποία κυρίως είναι χερσαία, απαντούν σε όλο τον κόσμο, πολλά από τα οποία είναι κοσμοπολίτικα. Προκαλούν σημαντικές ζημιές, στα οπωροφόρα δέντρα (Μηλιά, Αχλαδιά, Ροδακινιά, Δαμασκηνιά και Βερυκοκκιά) ιδιαίτερα με τις κάμπιες, οι οποίες είναι φυλλοφάγες, ανθοφάγες, καρποφάγες και ξυλοφάγες. Τα ακμαία δεν προκαλούν σημαντικές ζημιές, αλλά τρέφονται με το νέκταρ και άλλων υγρών σακχαρούχων ουσιών, τις οποίες προσλαμβάνουν με τη μυζητική τους προβοσκίδα.

Thesis
NonPeerReviewed

Φρούτα - Ασθένειες και επιβλαβή έντομα
Οπωροφόρα δένδρα
Έντομα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.