Κελιά καύσιμου υδρογόνου και εφαρμογές τους

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Κελιά καύσιμου υδρογόνου και εφαρμογές τους

Ψιμάρνης, Νικόλαος

Σκοπός της εργασίας είναι η εξέταση των κελιών καυσίμου υδρογόνου και οι εφαρμογές του. Η μεθοδολογία που ακολουθείται ξεκινά με την περιγραφή των κελιών καυσίμου και των υφιστάμενων τύπων διεθνώς. Το υδρογόνο είναι το πιο απλό και άφθονο στοιχείο στον κόσμο(περίπου 90% του σύμπαντος). Η αναπόφευκτη εξάντληση των ορυκτών καυσίμων σε συνδυασμό με την έκλυση ρύπων ανάγκασε τους επιστήμονες να αναζητήσουν νέα είδη καυσίμου για την παραγωγή ενέργειας. Στην παρούσα εργασία θα δούμε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του υδρογόνου, τις χρήσεις του. Η σημαντικότερη ενεργειακή χρήση είναι τα κελιά καυσίμου. Καθώς επίσης, και στην κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέλος, θα αναφερθούμε στο μέλλον που μπορεί να έχει το υδρογόνο στην Ελλάδα.

Thesis
NonPeerReviewed

Υδρογόνο ως καύσιμη ύλη - Οικονομικές απόψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.