Η μηχανοποίηση της καλλιέργειας του καλαμποκιού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Η μηχανοποίηση της καλλιέργειας του καλαμποκιού

Αλεξανδρόπουλος, Νικόλαος

Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετάμε την καλλιέργεια του καλαμποκιού και τα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει. Για την σωστή ολοκλήρωση και το ικανοποιητικό αποτέλεσμα πρέπει να έχουμε το κατάλληλο έδαφος και υβρίδια. Επίσης, μελετάμε τις απαιτήσεις του καλαμποκιού σε θρεπτικά στοιχεία, νερό, θερμοκρασία, είδος και ποσότητα λιπασμάτων, αλλά και την αντιμετώπιση εχθρών και ζιζανίων. Μελετάμε, επίσης, και τα γεωργικά μηχανήματα που χρειαζόμαστε για την καλλιέργεια του καλαμποκιού και την κατεργασία του εδάφους, καθώς και το σωστό και εύκολο πότισμα. Αναφέρονται και οι στρεμματικές αποδόσεις του καλαμποκιού, με βασικό παράγοντα την σωστή καλλιέργεια και την σωστή πρόληψη.

Thesis
NonPeerReviewed

Καλαμπόκι - Καλλιέργεια
Αγροτική ανάπτυξη - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.