Επιβλαβή έντομα της κερασιάς στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Επιβλαβή έντομα της κερασιάς στην Ελλάδα

Βρανάς, Περικλής

Η εργασία αυτή αναφέρεται κυρίως στους σημαντικούς εχθρούς της κερασιάς, οι οποίοι ανήκουν στις κυριότερες τάξεις και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα, τα οποία μειώνουν σημαντικά την ποσότητα, αυξάνουν τα έξοδα και ταυτόχρονα η ποιότητα του προϊόντος υποβαθμίζεται και συνεπώς ο καταναλωτής κυρίως δεν μένει ευχαριστημένος. Η προστασία των καρποφόρων δένδρων και συνεπώς της κερασιάς από τα φυτοφάγα κυρίως έντομα για να είναι αποτελεσματική, οικονομική και ασφαλής, πρέπει να γίνεται με τις κατάλληλες στρατηγικές, χρησιμοποιώντας μεθόδους και μέσα που εφαρμόζονται σωστά μετά από γνώση και συνεκτίμηση των διαφόρων παραγόντων που την επηρεάζουν. Στις στρατηγικές καταπολέμησης συγκαταλέγονται η ημερολογιακή ή σχηματική, η διευθυνόμενη ή κατευθυνόμενη και η ολοκληρωμένη. Μεταξύ των μεθόδων καταπολέμησης συγκαταλέγονται η χημική, οι βιολογικές, οι βιοτεχνικές και βιοτεχνολογικές μέθοδοι και μεταξύ των μέτρων τα καλλιεργητικά, μηχανικά, νομοθετικά και διάφορα άλλα.

Thesis
NonPeerReviewed

Κερασιά - Ελλάδα
Φρούτα - Ασθένειες και επιβλαβή έντομα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.