Τα βασικό αντικείμενο της παρούσας διατριβής ήταν i) η μελέτη των επιπέδων χλωροφύλλης και το χρώμα στα μαρούλια του θερμοκηπίου και ii) η προσπάθεια να συσχετιστούν οι συγκεντρώσεις που μετρήθηκαν με τις διάφορες συγκεντρώσεις λίπανσης. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε στο θερμοκήπιο της σχολής, Τεχνολογίας - Γεωπονίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, την άνοιξη του 2010. Χρησιμοποιήθηκαν 5 ποικιλίες μαρουλιού. Τα υποστρώματα καλλιέργειας που χρησιμοποιήθηκαν ήταν φυσικό έδαφος (αμμοπηλώδες) με προσθήκη compost γαιοσκωλήκων σε ποσοστό 0% (μάρτυρας), 10%, 20%, 0%+ανόργανη λίπανση. Το κομπόστ γαιοσκωλήκων που χρησιμοποιήθηκε είχε προέλθει από την επεξεργασία αγελαδινής κοπριάς από γαιοσκώληκες του είδους Eisenia Fetida.
Τα αποτελέσματα έδειξαν την ευεργετική επίδραση της προσθήκης του compost των γαιοσκωλήκων στην απόδοση και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των 5 ποικιλιών μαρουλιού που αξιολογήθηκαν
Ο > Οπωροκηπευτικά - Βιομηχανία και εμπόριο
Λ > Λαχανικά
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Agriculture, Forestry and Fisheries Agronomy and Crop Science
(EN)
Οπωροκηπευτικά - Βιομηχανία και εμπόριο
Λαχανικά
Greek
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)