Μέθοδοι επεξεργασίας και τυποποίηση βιομηχανικού ροδάκινου

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2014 (EN)
Μέθοδοι επεξεργασίας και τυποποίηση βιομηχανικού ροδάκινου

Παναγιωτίδου, Μαρίνα

Η παρούσα εργασία εξετάζει τη παραγωγή του βιομηχανικού ροδάκινου. Γίνεται μια εκτενής ανάλυση στην επεξεργασία και τυποποίηση του συμπύρηνου και εκπύρηνου βιομηχανικού ροδάκινου. Στην Ελλάδα ο κύριος όγκος της παραγωγής είναι συμπύρηνα ροδάκινα που προορίζονται για κονσερβοποίηση, καθώς η χώρα μας είναι η μεγαλύτερη εξαγωγός χώρα κομπόστας ροδάκινου στο κόσμο. Η Ελλάδα κατέχει την 5η θέση στον κόσμο εξαγωγής ροδάκινων και την 3η θέση στην Ευρώπη. Αναλύονται οι ποικιλίες που είναι κατάλληλες για κονσερβοποίηση και χυμοποίηση καθώς και όλες οι διεργασίες από την συγκομιδή των ροδάκινων μέχρι την κονσερβοποίηση. Ακόμα παρουσιάζονται τα στάδια παραγωγής χυμού και παρασκευή μαρμελάδας ροδάκινου.

Thesis
NonPeerReviewed

Κονσερβοποίηση - Βιομηχανία και εμπόριο
Φρούτα στην ανθρώπινη διατροφή
Ροδακινιά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)