Η παρούσα εργασία εξετάζει τη παραγωγή του βιομηχανικού ροδάκινου. Γίνεται μια εκτενής ανάλυση στην επεξεργασία και τυποποίηση του συμπύρηνου και εκπύρηνου βιομηχανικού ροδάκινου. Στην Ελλάδα ο κύριος όγκος της παραγωγής είναι συμπύρηνα ροδάκινα που προορίζονται για κονσερβοποίηση, καθώς η χώρα μας είναι η μεγαλύτερη εξαγωγός χώρα κομπόστας ροδάκινου στο κόσμο. Η Ελλάδα κατέχει την 5η θέση στον κόσμο εξαγωγής ροδάκινων και την 3η θέση στην Ευρώπη. Αναλύονται οι ποικιλίες που είναι κατάλληλες για κονσερβοποίηση και χυμοποίηση καθώς και όλες οι διεργασίες από την συγκομιδή των ροδάκινων μέχρι την κονσερβοποίηση. Ακόμα παρουσιάζονται τα στάδια παραγωγής χυμού και παρασκευή μαρμελάδας ροδάκινου.
Κ > Κονσερβοποίηση - Βιομηχανία και εμπόριο
Φ > Φρούτα στην ανθρώπινη διατροφή
Ρ > Ροδακινιά
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Agriculture, Forestry and Fisheries Agronomy and Crop Science
(EN)
Κονσερβοποίηση - Βιομηχανία και εμπόριο
Φρούτα στην ανθρώπινη διατροφή
Ροδακινιά
Greek
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)