Μέθοδοι επεξεργασίας και τυποποίηση βιομηχανικού ροδάκινου

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Μέθοδοι επεξεργασίας και τυποποίηση βιομηχανικού ροδάκινου

Παναγιωτίδου, Μαρίνα

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2014

2014


Η παρούσα εργασία εξετάζει τη παραγωγή του βιομηχανικού ροδάκινου. Γίνεται μια εκτενής ανάλυση στην επεξεργασία και τυποποίηση του συμπύρηνου και εκπύρηνου βιομηχανικού ροδάκινου. Στην Ελλάδα ο κύριος όγκος της παραγωγής είναι συμπύρηνα ροδάκινα που προορίζονται για κονσερβοποίηση, καθώς η χώρα μας είναι η μεγαλύτερη εξαγωγός χώρα κομπόστας ροδάκινου στο κόσμο. Η Ελλάδα κατέχει την 5η θέση στον κόσμο εξαγωγής ροδάκινων και την 3η θέση στην Ευρώπη. Αναλύονται οι ποικιλίες που είναι κατάλληλες για κονσερβοποίηση και χυμοποίηση καθώς και όλες οι διεργασίες από την συγκομιδή των ροδάκινων μέχρι την κονσερβοποίηση. Ακόμα παρουσιάζονται τα στάδια παραγωγής χυμού και παρασκευή μαρμελάδας ροδάκινου.

Κ > Κονσερβοποίηση - Βιομηχανία και εμπόριο
Φ > Φρούτα στην ανθρώπινη διατροφή
Ρ > Ροδακινιά

Κονσερβοποίηση - Βιομηχανία και εμπόριο
Φρούτα στην ανθρώπινη διατροφή
Ροδακινιά

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)