Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Ανακύκλωση αλουμινίου

Ρούτσης, Δημήτριος

Στη σύγχρονη κοινωνία η ανακύκλωση είναι ζωτικής σημασίας τόσο από περιβαλλοντικής όσο και από κοινωνικής πλευράς. Το αλουμίνιο είναι ένα υλικό το οποίο είναι συνυφασμένο με την έννοια της ανακύκλωσης. Τα προϊόντα του, μετά τη χρήση τους, από το κουτί αλουμινίου μέχρι το πλαίσιο ενός παραθύρου και από το κέλυφος ενός ψυγείου αυτοκινήτου μέχρι την σκυτάλη των αγώνων στίβου, μπορούν να ανακυκλώνονται συνεχώς για την παραγωγή νέων προϊόντων της ίδιας ποιότητας. Με την ανακύκλωση αλουμινίου, προστατεύεται το περιβάλλον, λόγω της μείωσης των απορριμμάτων, εξοικονομείται ενέργεια και πρώτες ύλες. Το αλουμίνιο είναι ανθεκτικό και μεγάλης διάρκειας μέταλλο: τα 2/3 του αλουμινίου που έχει παραχθεί ποτέ, είναι ακόμα και σήμερα σε χρήση.

Thesis
NonPeerReviewed

Αλουμίνιο
Ανακύκλωση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.