Η Κύπρος στην πορεία της εναρμόνισης με την Ε.Ε.: γεωργία, φυσικοί πόροι, περιβάλλον

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Η Κύπρος στην πορεία της εναρμόνισης με την Ε.Ε.: γεωργία, φυσικοί πόροι, περιβάλλον

Θεοφάνους, Θεοφάνης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί την ισχυρότερη προσπάθεια για ανάπτυξη, συμφιλίωση και πρόοδο των λαών της Ευρώπης. Έχει κατορθώσει πολλά και έχει ακόμη περισσότερα μπροστά της. Η Ενιαία Αγορά, το κοινό νόμισμα, οι κοινές πολιτικές σε διάφορα επίπεδα και θέματα, ο υγιής ανταγωνισμός, οι τέσσερις ελευθερίες και η διεθνής αρωγή αποτελούν μερικά από τα επιτεύγματά της. Η Κύπρος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης. Η ιστορία της, ο πολιτισμός της, η πολιτιστική της κληρονομιά, οι κοινές αξίες του κυπριακού λαού, είναι οι μακροχρόνιοι δεσμοί που τη συνδέουν με την Ευρώπη. Επιπλέον, η οργάνωση της πολιτιστικής, πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής των πολιτών της προσδίδουν αναμφίβολα ευρωπαϊκό χαρακτήρα στο νησί. Η είσοδος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Μαΐου 2004, αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός γιατί στην ουσία είναι η φυσική προέκταση του ευρωπαϊκού χαρακτήρα και της ταυτότητάς της. Η Ε.Ε εισέρχεται σε μια νέα ιστορική εποχή και το νησί ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, καλείται να μετάσχει ισότιμα και ενεργά στη διαμόρφωση και διατύπωση των αρχών της πολιτικής που θα διέπουν το μέλλον της διευρυμένης Ευρώπης. Με την ένταξή της στην Ε.Ε: έχει πλέον λόγο στη διαμόρφωση του δικού της μέλλοντος. Το αίσθημα της ασφάλειας ενδυναμώνεται, αφού η προσχώρησή της στην ένωση την καθιστά ευρωπαϊκό χώρο και τυχόν ξένη επέμβαση στο έδαφός της θα θεωρείται επέμβαση σε ευρωπαϊκό έδαφος. Το αίσθημα της προοπτικής και ο εκσυγχρονισμός της κοινωνίας ενισχύονται, αφού χαράσσεται ένα μέλλον μακριά από αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις εθνικιστικού χαρακτήρα, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του.

Thesis
NonPeerReviewed

Αγροτική βιοτεχνολογία
Ευρώπη - Οικονομικές συνθήκες
Αγροτική πολιτική
Αγροτική ανάπτυξη - Κύπρος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.