Πολλαπλασιασμός της στέβιας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Πολλαπλασιασμός της στέβιας

Χαλεπούδη, Θεοδούλα

Η στέβια είναι ένα ισχυρό φυσικό γλυκαντικό, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα φαρμακευτικό φυτό. Η στέβια καλλιεργείται κυρίως για τα φύλλα της από τα οποία παράγεται ζάχαρη - η στεβιοζάχαρη - η οποία είναι 300 φορές πιο γλυκιά από την κοινή ζάχαρη, αλλά δεν απορροφάται από τον ανθρώπινο οργανισμό και δεν έχει διατροφική αξία, αφού δεν παρέχει καθόλου θερμίδες και ενέργεια. Η στέβια στη φύση αλλά και η καλλιεργούμενη πολλαπλασιάζεται αγενώς και εγγενώς δηλαδή με σπόρους. Η στέβια όμως είναι μη αυτογόνιμο φυτό και σταυρογονιμοποιείται, με τη βοήθεια του ανέμου και των εντόμων. Ο εγγενής της πολλαπλασιασμός παρουσιάζει προβλήματα λόγω της αυτοστειρότητας αλλά και του μικρού μεγέθους των σπόρων της.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυτική παραγωγή

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.