Επίδραση της προμεταχείρισης με χαμηλές θερμοκρασίες στην ανταπόκριση του μαλακού σιταριού στην ανθηροκαλλιέργεια.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Επίδραση της προμεταχείρισης με χαμηλές θερμοκρασίες στην ανταπόκριση του μαλακού σιταριού στην ανθηροκαλλιέργεια.

Κατσανίκου, Ιωάννα

Στο πείραμα αυτό διερευνήθηκε η επίδραση της προμεταχείρισης με χαμηλές θερμοκρασίες στην αντίδραση του μαλακού σιταριού στην in vitro καλλιέργεια ανθήρων. Προς τον σκοπό αυτό ανθήρες 2 ποικιλιών μαλακού σιταριού οι Αχέροντας και ΚVZ μετά από προμεταχείρηση των στάχεων με χαμηλές θερμοκρασίες για 7 και 20 καλλιεργήθηκαν σε στερεό υπόστρωμα W14 στο σκοτάδι. Μετά από 4 βδομάδες, τα εμβρυοειδή, που σχηματίστηκαν μεταφέρθηκαν σε υπόστρωμα αναγέννησης 190-2 και σε θάλαμο ανάπτυξης σε θερμοκρασία 28ο C και φωτοπερίοδο 16 ωρών. Τέλος, όσα εμβρυοειδή εξελίσσονταν σε φυτάρια μεταφέρονταν σε κωνικές φιάλες με υπόστρωμα MS, χωρίς προσθήκη ορμονών. Συνολικά, από τις δύο ποικιλίες Αχέροντας και ΚVZ , καλλιεργήθηκαν 2000 ανθήρες και παράχθηκαν αρκετά εμβρυοειδή, εκ των οποίων κάποια κατέληξαν στον σχηματισμό πράσινων φυτών.

Thesis
NonPeerReviewed

Σιτάρι - Ποικιλίες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.