Συγκριτική μελέτη δύο υβρίδιων καλαμποκιού διαφορετικού βιολογικού κύκλου

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2014 (EN)
Συγκριτική μελέτη δύο υβρίδιων καλαμποκιού διαφορετικού βιολογικού κύκλου

Μπάρμπας, Γεώργιος
Δαφόπουλος, Κωνσταντίνος

Το καλαμπόκι (Zea mays L.) αποτελεί από τις πλέον σημαντικές καλλιέργειες στην χώρα μας. Η προσαρμοστικότητα των υβριδίων στα διάφορα περιβάλλοντα της χώρας μας αποτελεί μια συνεχή και αδιάκοπη προτεραιότητα σε όλα τα βελτιωτικά προγράμματα. Η περιγραφή των υβριδίων αυτών με τη χρήση μορφολογικών, φυσιολογικών, αγρονομικών και τεχνολογικών χαρακτηριστικών, είναι αναγκαία προκειμένου να εγγραφεί ένα υβρίδιο στον Εθνικό Κατάλογο Καλλιεργούμενων Ποικιλιών αφ' ενός και αφ' ετέρου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των βελτιωτών - δημιουργών (Breeder' s Rights). Η εργασία αυτή έδειξε ότι από τα 14 χαρακτηριστικά των υβριδίων καλαμποκιού που αξιολογήθηκαν τα έξι παραλλάσσουν δηλαδή, το μήκος χωρίς τα βράκτια, ο αριθμός των σειρών, ο αριθμός κόκκων ανά σπάδικα, το βάρος του άξονα, ο τύπος του κόκκου και το χρώμα της οπίσθιας πλευράς, στα υβρίδια.

Thesis
NonPeerReviewed

Ζιζάνια
Καλαμπόκι - Καλλιέργεια
Φυτοπροστασία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)