Συγκριτική μελέτη δύο υβρίδιων καλαμποκιού διαφορετικού βιολογικού κύκλου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Συγκριτική μελέτη δύο υβρίδιων καλαμποκιού διαφορετικού βιολογικού κύκλου

Μπάρμπας, Γεώργιος
Δαφόπουλος, Κωνσταντίνος

Το καλαμπόκι (Zea mays L.) αποτελεί από τις πλέον σημαντικές καλλιέργειες στην χώρα μας. Η προσαρμοστικότητα των υβριδίων στα διάφορα περιβάλλοντα της χώρας μας αποτελεί μια συνεχή και αδιάκοπη προτεραιότητα σε όλα τα βελτιωτικά προγράμματα. Η περιγραφή των υβριδίων αυτών με τη χρήση μορφολογικών, φυσιολογικών, αγρονομικών και τεχνολογικών χαρακτηριστικών, είναι αναγκαία προκειμένου να εγγραφεί ένα υβρίδιο στον Εθνικό Κατάλογο Καλλιεργούμενων Ποικιλιών αφ' ενός και αφ' ετέρου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των βελτιωτών - δημιουργών (Breeder' s Rights). Η εργασία αυτή έδειξε ότι από τα 14 χαρακτηριστικά των υβριδίων καλαμποκιού που αξιολογήθηκαν τα έξι παραλλάσσουν δηλαδή, το μήκος χωρίς τα βράκτια, ο αριθμός των σειρών, ο αριθμός κόκκων ανά σπάδικα, το βάρος του άξονα, ο τύπος του κόκκου και το χρώμα της οπίσθιας πλευράς, στα υβρίδια.

Thesis
NonPeerReviewed

Ζιζάνια
Καλαμπόκι - Καλλιέργεια
Φυτοπροστασία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.