Χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 114 ορνίθια κρεοπαραγωγής και πραγματοποιήθηκαν δύο πειράματα. Ένα πείραμα ανάπτυξης- πάχυνσης και ένα πείραμα εκτίμησης της ενεργειακής αξίας του κτηνοτροφικού μπιζελιού. Στο πρώτο πείραμα το οποίο περιελάμβανε δύο φάσεις, τη φάση ανάπτυξης (1-28 ημέρες) και τη φάση πάχυνσης (28-42 ημέρες), χρησιμοποιήθηκαν 90 ορνίθια (45 αρσενικά και 45 θηλυκά). Κατά τη διάρκεια της φάσης ανάπτυξης τα ορνίθια κατανεμήθηκαν τυχαία σε 3 επεμβάσεις (Μ1, Α1 και Β1). Τα ορνίθια της επέμβασης Μ1 (μάρτυρας) κατανάλωναν ένα τυπικό σιτηρέσιο ανάπτυξης με βάση τον αραβόσιτο και το σογιάλευρο, ενώ τα ορνίθια των επεμβάσεων Α1 και Β1 κατανάλωναν ισοενεργειακά και ισοαζωτούχα σε σύγκριση με το μάρτυρα σιτηρέσια ανάπτυξης, στα οποία έγινε αντικατάσταση του σογιαλεύρου από κτηνοτροφικό μπιζέλι σε ποσοστό 10% και 20%, αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια της φάσης πάχυνσης τα ορνίθια κατανεμήθηκαν σε τρεις επεμβάσεις (Μ2, Α2, Β2). Τα ορνίθια της επέμβασης Μ2 κατανάλωναν ένα τυπικό σιτηρέσιο πάχυνσης με βάση τον αραβόσιτο και το σογιάλευρο, ενώ τα ορνίθια των επεμβάσεων Α2 και Β2 κατανάλωναν ισοενεργειακά και ισοαζωτούχα σε σύγκριση με το μάρτυρα σιτηρέσια πάχυνσης, στα οποία έγινε αντικατάσταση του σογιαλεύρου από κτηνοτροφικό μπιζέλι σε ποσοστό 20% και 40%, αντίστοιχα. Η κατανάλωση τροφής και νερού ήταν κατά βούληση. Προσδιορίσθηκαν τα παραγωγικά χαρακτηριστικά, το βάρος ορισμένων εσωτερικών οργάνων και χαρακτηριστικά του σφαγίου των ορνιθίων.