Βιολογική καλλιέργεια αμπελιού στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Βιολογική καλλιέργεια αμπελιού στην Ελλάδα

Μπουράκη, Γλυκερία

Ο βιολογικός τρόπος ζωής έχει μπει για τα καλά στις ζωές των σύγχρονων ανθρώπων, προσφέροντας τους προϊόντα πιο υγιεινά. Έτσι δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση η ελληνική γεωργία και σαν κομμάτι αυτής η καλλιέργεια της αμπέλου. Παρόλο που αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα, η βιολογική καλλιέργεια έχει μέλλον και υιοθετείται από τους έλληνες γεωργούς. Το αμπέλι για να δώσει καλό καρπό χρειάζεται σωστή θρέψη και λίπανση με όποιο τρόπο και αν γίνονται αυτά. Επίσης χρειάζεται τη φροντίδα και την προσοχή του αμπελουργού. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες και τύποι κρασιών αλλά ο βασικός διαχωρισμός είναι λευκά και ερυθρά. Στην Ελλάδα καλλιεργείται σχεδόν σε όλη τη χώρα. Το αμπέλι αντιμετωπίζει πολλές αρρώστιες και εχθρούς ζωικούς ή άλλου τύπου. Για να μπορέσει να προαχθεί η βιολογική γεωργία έχουν θεσπιστεί ειδικοί νόμοι σε ευρωπαϊκό αλλά και ελληνικό πλαίσιο. Η βιολογική καλλιέργεια αμπελιού συμβάλει άμεσα στην καλύτερη ποιότητα προϊόντων και για το λόγο αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εδραίωση και εξάπλωση της.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Αμπέλια - Βιολογική γεωργία
Αμπελοκαλλιέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.