Προσδιορισμός πρωτεϊνών ξηρών σπόρων κοινού φασολιού σε βελτιωτικό πρόγραμμα υψηλής απόδοσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Προσδιορισμός πρωτεϊνών ξηρών σπόρων κοινού φασολιού σε βελτιωτικό πρόγραμμα υψηλής απόδοσης

Ιακωβίδης, Μιχαήλ
Γκροζούδης, Σταμάτης

Οι πρωτεΐνες αποτελούν τη βασική ουσία που απαιτείται για τη δόμηση των κυττάρων και για την ανανέωσή τους. Σχεδόν σε όλους τους οργανισμούς πραγματοποιείται εντατικός μεταβολισμός και σύνθεση των κυτταρικών πρωτεϊνών. Η ένταση αυτού του μεταβολισμού είναι τόσο μεγάλη, που συγκεκριμένα στον άνθρωπο, οι πρωτεΐνες του σώματός του κατά την διάρκεια της ζωής του ανανεώνονται 200 περίπου φορές. Για τη σύνθεση πρωτεϊνών χρησιμοποιούνται διάφορα αμινοξέα φυτικής και ζωικής προέλευσης, τα οποία ο άνθρωπος προσλαμβάνει μέσω της τροφής του. Οι πρωτεΐνες κατόπιν αναλαμβάνουν διάφορες δραστηριότητες, μόνες τους ή σε συνδυασμό με κάποια άλλη ουσία, που αφορούν την κυτταρική δομή, τις ενζυμικές αντιδράσεις, τον μηχανισμό άμυνας κ.ά. Επομένως, είναι προφανές ότι η επαρκής πρόσληψη πρωτεϊνών είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του ανθρώπου.

Thesis
NonPeerReviewed

Σπόροι - Καλλιέργεια
Φιλόσοφοι, Αρχαίοι
Αειφορική ανάπτυξη

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.