Η καλλιέργεια του καπνού στο Νομό Καστοριάς

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Η καλλιέργεια του καπνού στο Νομό Καστοριάς

Ιωάννου, Μαρία

Η καλλιέργεια του καπνού αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της γεωργίας στη χώρα μας. Ο καπνός αποτελεί βασικό γεωργικό προϊόν με οικονομική σημασία (εξαγωγές κ.α.) καθώς και κοινωνική σημασία αφού είναι φυτό που μπορεί να αξιοποιήσει φτωχά και άγονα εδάφη κρατώντας έτσι ζωντανά χωράφια και περιοχές που αλλιώς θα είχαν εγκαταλειφθεί. Στον νομό Καστοριάς η έκταση γης η οποία καλύπτεται με την καλλιέργεια του καπνού είναι μικρή αλλά παρ’ όλα αυτά βοηθάει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη των οικογενειών που ασχολούνται με την καλλιέργειά του. Στα πλαίσια της εργασίας αυτής αναφέρονται διάφορα στοιχεία του νομού Καστοριάς καθώς και οι απαραίτητες πληροφορίες για την καλλιέργεια του καπνού έτσι ώστε ο αναγνώστης να έχει μια πλήρη εικόνα της καλλιέργειας του καπνού ειδικά στο νομό της Καστοριάς.

Thesis
NonPeerReviewed

Καπνός - Επεξεργασία
Καπνός (Φυτό) - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.