Το κτηνοτροφικά μπιζέλι

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2004 (EN)
Το κτηνοτροφικά μπιζέλι

Καζακίδου, Σοφία
Παρασκευοπούλου, Αναστασία - Ειρήν

Το κτηνοτροφικό μπιζέλι καλλιεργείται για σανό, χλωρή νομή, ενσίρωση και για τα σπέρματά του προς διατροφή των ζώων. Το βρώσιμο μπιζέλι καλλιεργείται για ανθρώπινη κατανάλωση των σπερμάτων του ή και ολόκληρων των λοβών του. Οι περιοχές όπου το μπιζέλι καλλιεργείται σε μεγάλη έκταση είναι η Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη, η Ρωσία, η Βόρεια Αμερική, η Ινδία και η Κίνα. Το κτηνοτροφικό μπιζέλι καλλιεργείται σε βόρειες κυρίως περιοχές, αποφεύγεται να καλλιεργείται σε νότιες διότι οι θερμοκρασίες είναι μεγάλες και μόνο σε ορεινές δροσερές τοποθεσίες μπορεί να καλλιεργηθεί με επιτυχία. Στην Ελλάδα η καλλιέργεια των μπιζελιών καταλαμβάνει 65.500 στρέμματα περίπου το χρόνο. Από αυτά 8.500 καλλιεργούνται με κτηνοτροφικά μπιζέλια για την παραγωγή σανού και ξερών σπερμάτων, οι 7.000 για την παραγωγή βρώσιμων μπιζελιών και οι 50.000 για την παραγωγή αρακά. Η ετήσια παραγωγή σανού ανέρχεται σε 3.600 τόνους, η παραγωγή βρώσιμων ξερών μπιζελιών σε 1.180 και η παραγωγή αρακά σε 22.000.

Thesis
NonPeerReviewed

Κτηνοτροφικά φυτά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)