Η φωσφίνη ως υποκαπνιστικό των αποθηκευμένων γεωργικών προϊόντων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Η φωσφίνη ως υποκαπνιστικό των αποθηκευμένων γεωργικών προϊόντων

Κωνσταντινίδης, Κωνσταντίνος

Οι ζημιές οι οποίες προκαλούνται στα αποθηκευμένα γεωργικά προϊόντα από τη δράση των εντόμων , είναι ανυπολόγιστης οικονομικής και ηθικής αξίας . Και αναφέρεται το ηθικής , γιατί οι ποσότητες των προϊόντων που επιζημιώνονται ή καταστρέφονται ετησίως , θα μπορούσαν κάλιστα να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις συνανθρώπων που τις έχουν πραγματικά ανάγκη . Για το λόγο αυτό τα γεωργικά φάρμακα συχνά αναφέρονται ως ‘’αναγκαίο κακό’’ . Σε αυτά τα ‘’αναγκαία κακά’’ ανήκει και η φωσφίνη . Η δράση της αναφέρεται εδώ και πολλά χρόνια στο παρελθόν όταν πρωτοεφαρμόστηκε από Γερμανούς επιστήμονες . Στο πέρασμα των χρόνων , διάφορα σκευάσματα και μορφές της φωσφίνης έκαναν την εμφάνισή τους στο εμπόριο , με στόχο πάντα την αποτελεσματικότερη δράση της , αλλά παράλληλα και την ασφαλέστερη και ταχύτερη εφαρμογή της από ειδικούς πάντα ανθρώπους . Η αγορά σκευασμάτων φωσφίνης πραγματοποιείται ΜΟΝΟ παρουσία και ευθύνη Γεωπόνου ή Χημικού και η εφαρμογή της τελείται υπό την αυστηρή επίβλεψη αυτού . Θεωρείται ένα από πλέον επικίνδυνα και τοξικά υποκαπνιστικά και για το λόγο αυτό πρέπει τα μέτρα προστασίας (γάντια , φόρμες , μάσκες , φίλτρα) να είναι διαρκώς ελεγμένα και άμεσα διαθέσιμα . Ο χρόνος εφαρμογής επιβάλεται να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος και η παραμονή σε χώρους όπου παρατηρείται συγκέντρωση αερίου φωσφίνης , η ελάχιστη δυνατή . Επίσης απαιτείται προσωπικό άρτια εκπαιδευμένο από υπεύθυνο Γεωπόνο ή Χημικό , ο οποίος πρέπει απαραίτητα να είναι παρών , κατα τη διάρκεια της εφαρμογή . Τέλος πρέπει να ακολουθούνται κατα γράμμα οι κανόνες που αναφέρονται στην πτυχιακή εργασία .

Thesis
NonPeerReviewed

Αγροτικά προϊόντα - Αποθήκευση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.