Εισαγωγή των νέων πληροφοριακών συστημάτων & reengineering επιχειρηματικών διαδικασιών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Εισαγωγή των νέων πληροφοριακών συστημάτων & reengineering επιχειρηματικών διαδικασιών

Βαβούλης, Νικόλαος

Ο άνθρωπος από την αρχή της δημιουργίας του ήρθε αντιμέτωπος με την έννοια της αλλαγής, η οποία τον υποβάλλει σε μια διακαή προσπάθεια συντονισμού και εντατικοποίησης των ενεργειών του προκειμένου να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες που τον περιβάλλουν. Η αλλαγή εμφανίζεται σ’ όλες τις πτυχές της ανθρώπινης δραστηριότητας και οφείλεται σε ποικίλους παράγοντες, εκ των οποίων ο σημαντικότερος ίσως είναι η εφευρετικότητα του ίδιου του ανθρώπου και η αδιαφιλονίκητη διάθεσή του να εξελίσσεται και να βελτιώνεται. Εστιάζοντας την προσοχή μας στον επιχειρηματικό τομέα, παρατηρούμε ότι οι σύγχρονες επιχειρήσεις έχουν έρθει αντιμέτωπες με συνθήκες αλλαγών όπως παγκοσμιοποίηση των αγορών, οικονομική ύφεση, νέες απαιτήσεις προϊόντων και υπηρεσιών εκ μέρους των πελατών και ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας της πληροφορικής και των πληροφοριακών συστημάτων διοίκησης και διαχείρισης των επιχειρηματικών διαδικασιών. Προκειμένου να βελτιώνουν σημαντικά την απόδοση και την ανταγωνιστικότητά τους και να ανταποκρίνονται στις ραγδαίες οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις, οι επιχειρήσεις υιοθετούν, συχνά, τεχνικές όπως είναι ο Ανασχεδιασμός των Επιχειρηματικών Διαδικασιών (Business Process Reengineering).

Thesis
NonPeerReviewed

Επιχειρήσεις - Πληροφορική
Επιχειρηματικός σχεδιασμός
Ανθρώπινο δυναμικό

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.