Χρήση αεροστρόβιλων σε σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Χρήση αεροστρόβιλων σε σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές

Θεοδώρου, Ευάγγελος Π.

Αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η χρήση αεριοστροβίλων σε σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές και έχει ως σκοπό την παρουσίαση μοντέλων αεριοστροβίλων που χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικές, αεροπορικές, ναυτικές και σε εφαρμογές επίγειων οχημάτων. Το πρώτο κεφάλαιο ασχολείται με τον ορισμό των αεριοστρόβιλων κινητήρων. Ξεκινώντας με μία σύντομη ιστορική ανάδρομη παρουσιάζεται ο χρόνος εμφάνισης των πρώτων αεριοστρόβιλων κινητήρων, καθώς επίσης και τα ονόματα των πρώτων επιστημόνων που ασχολήθηκαν με αυτούς. Το δεύτερο τμήμα της εργασίας εστιάζει στην αρχή λειτουργίας και στα βασικά μέρη των αεριοστροβίλων, με παραδείγματα ανοιχτού και κλειστού κύκλου λειτουργίας και διάφορων τύπων συμπιεστών. Το τελευταίο κεφάλαιο της εργασίας παρουσιάζει μοντέλα αεριοστρόβιλων κινητήρων, τα οποία χρησιμοποιούνται στην εποχή μας και παρουσιάζουν μεγάλο τεχνολογικό ενδιαφέρον. Τέλος, ακολουθούν συμπεράσματα, όπου αναφέρονται οι σημαντικότερες διαφορές που παρουσιάζουν οι αεριοστρόβιλοι(εξαρτήματα, θερμοδυναμικοί μηχανισμοί) και γενικότερα οι τεχνολογικές εξελίξεις στα σύγχρονα μοντέλα αεριοστροβίλων.

Thesis
NonPeerReviewed

Αεριοστρόβιλοι κινητήρες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.