Ταχεία πρωτοτυποποίηση δοκιμίων PLA και βελτιστοποίηση της ικανότητας απορρόφησής τους σε κρουστικές φορτίσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Ταχεία πρωτοτυποποίηση δοκιμίων PLA και βελτιστοποίηση της ικανότητας απορρόφησής τους σε κρουστικές φορτίσεις

Κατσούλης, Ιωάννης

H πρόσφατη εξέλιξη του RepRap δηλαδή της ιδέαςκατασκευής μιας μηχανής ταχείας πρωτυποποίησης ικανής να αναπαράξει τον εαυτό της που παράλληλα κάνει χρήση ανοικτού και ελεύθερου λογισμικού, έδωσε στους 3D εκτυπωτές που κάνουν χρήση πολυμερών να αναπτυχθούν και να διαδοθούν στο κοινό χάριν στο μικρός τους κόστος. Η τρέχουσα τεχνολογία εκτυπωτών επιτρέπουν για πρώτη φορά τη χρήση τους για μαζική χρήση και παραγωγή. Οι διάφορες παραλλαγές του RepRap εκτυπώνουν προς το παρόν κυρίως αντικείμενα από τα πολυμερή ABS και PLA τα οποία εχουν σημεία τήξεως τέτοιο ώστε να καθηστούν ικανή την δημιουργία αντικειμενων σε οποιοδήποτε μέρος αφούδεν απαιτούν καποιο ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο ή εργαστήριο.

Thesis
NonPeerReviewed

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.