Τήξη μετάλλων : σφάλματα χύτευσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Τήξη μετάλλων : σφάλματα χύτευσης

Αποστολίδης, Αλέξανδρος

Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματεύεται με την επιστημονική ανάλυση των φυσικών φαινομένων που συμβαίνουν στη διεργασία της τήξης των μετάλλων, την χύτευση τους σε καλούπια και την σταθεροποίηση τους. Έχουν συγκεντρωθεί όλες οι απαραίτητες πληροφορίες με τις οποίες υποστηρίζεται η θερμική στάθμη που βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα σήμερα. Η τήξη και η χύτευση των μεταλλικών υλικών είναι από αρχαιοτάτων χρόνων γνωστή αλλά και συνάμα απαραίτητη μηχανουργική διαδικασία , μέχρι και σήμερα. Σαν διαδικασία δεν έχει αλλάξει πολύ με το πέρασμα των χρόνων, όμως αυτό που άλλαξε είναι οι τεχνικές, τα όργανα και γενικότερα τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων. Αιχμή του δόρατος όμως είναι η εφαρμογή των τεχνικών αυτών στην παραγωγή των σύγχρονων κραμάτων και υπερκραμάτων.

Thesis
NonPeerReviewed

Μηχανουργική τεχνολογία (χύτευση, καλούπια, πρέσσες, τόρνοι)
Μέταλλα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.