Διαχρονική εξέλιξη του πληθωρισμού και της ανεργίας στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Διαχρονική εξέλιξη του πληθωρισμού και της ανεργίας στην Ελλάδα

Καραγεωργιάδης, Αθανάσιος

Ο πληθωρισμός και η ανεργία αποτελούν, αν όχι τα σημαντικότερα, δύο από τα σημαντικότερα προβλήματα μιας ανεπτυγμένης οικονομίας. Για την οικονομική πολιτική της Ελλάδας έπαιξαν, και παίζουν, σημαντικό ρόλο γιατί κυρίως ο πληθωρισμός της Ελληνικής οικονομίας υπήρξε ένα από τα κριτήρια που κλήθηκε να πληρεί για την ένταξη της στη κοινή νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωστή και ως Ευρωζώνη. Η ανεργία είναι επίσης ένα ανεπιθύμητο φαινόμενο για μια χώρα. Έτσι η εκάστοτε κυβέρνηση της Ελλάδας μερίμνησε παίρνοντας σειρά μέτρων για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η παρουσίαση της διαχρονικής εξέλιξη αυτών των φαινομένων, δηλαδή του πληθωρισμού και της ανεργίας, στην Ελληνική οικονομία. Στο δεύτερο κεφάλαιο ορίζεται ο πληθωρισμός, αναλύεται στις διάφορες μορφές του, παρουσιάζονται τα αίτια και οι συνέπειες του και αναφέρονται ορισμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του. Το τρίτο κεφάλαιο πραγματεύεται το φαινόμενο της ανεργίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Εργατικό δυναμικό
Πληθωρισμός (Οικονομία)
Ανεργία - Στατιστικές μέθοδοι

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.