Η τεχνολογία των υδροστροβίλων: αρχή λειτουργίας, τύποι, κατασκευή, εφαρμογές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Η τεχνολογία των υδροστροβίλων: αρχή λειτουργίας, τύποι, κατασκευή, εφαρμογές

Κολίτσας, Ιωάννης
Γάσπαρης, Κωνσταντίνος

Οι υδροστρόβιλοι δεν είναι τίποτε άλλο από διατάξεις οι οποίες μετατρέπουν την ενέργεια του νερού, που πέφτει στα πτερύγια του μηχανισμού, σε ισχύ περιστρεφόμενου άξονα. Στην παρούσα εργασία θα παρουσιαστούν αναλυτικά όλοι οι τύποι υδροστροβίλων. Πιο συγκεκριμένα, στις σελίδες που ακολουθούν, αρχικά παρατίθεται μια ιστορική αναδρομή της εξέλιξης του μηχανισμού του υδροστροβίλου και ακολουθεί μια γενική αναφορά στην δομή των υδροστροβίλων, τους τύπους και την κατηγοριοποίηση αυτών. Στην συνέχεια, δίδεται μια λεπτομερής καταγραφή των δύο κύριων κατηγοριών υδροστροβίλων (δράσεως και αντιδράσεως), η οποία περιλαμβάνει τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά όλων των τύπων υδροστροβίλων κάθε κατηγορίας και τα πεδία εφαρμογής των. Έπειτα, καταγράφονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα όλων των προαναφερομένων τύπων υδροστροβίλων και με βάσει αυτά τα δεδομένα γίνεται μια σύγκριση των τύπων αυτών μεταξύ τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Υδροδυναμική

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.