Παραγωγή ελαιολολάδου στην περιοχή της Χαλκιδικής

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2004 (EN)
Παραγωγή ελαιολολάδου στην περιοχή της Χαλκιδικής

Λιμνίδου, Ελένη

Οι διάφορες ποικιλίες της ελιάς διακρίνονται σε εκείνες που ιδανικές για ελαιοποίηση και σε εκείνες που είναι κατάλληλες κυρίως για κονσερβοποίηση και παρασκευή επιτραπέζιας ελιάς. Βέβαια υπάρχουν και οι ποικιλίες διπλής χρήσης όπως οι ποικιλίες Μεγαρίτικη και Χονδροελιά Χαλκιδικής που καλλιεργούνται στο νομό. Από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τις ποικιλίες για ελαιοποίηση να ξεχωρίζουν σημαντικότερη θεωρείται η παραγωγικότητα, δηλαδή η απόδοση σε λάδι, η ποσότητα και η σταθερότητα της καρποφορίας. Σε αυτήν πρέπει να προστεθούν η πρωιμότητα της έναρξης καρποφορίας και η συμπεριφορά του δέντρου στις καλλιεργητικές φροντίδες που γίνονται για τη μεγιστοποίηση της παραγωγής και τη διευκόλυνση της μηχανοποιημένης συλλογής του καρπού.

Thesis
NonPeerReviewed

Ελαιουργία και ελαιουργεία
Ελαιόλαδο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)