Παραγωγή ελαιολολάδου στην περιοχή της Χαλκιδικής

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Παραγωγή ελαιολολάδου στην περιοχή της Χαλκιδικής

Λιμνίδου, Ελένη

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2004

2004


Οι διάφορες ποικιλίες της ελιάς διακρίνονται σε εκείνες που ιδανικές για ελαιοποίηση και σε εκείνες που είναι κατάλληλες κυρίως για κονσερβοποίηση και παρασκευή επιτραπέζιας ελιάς. Βέβαια υπάρχουν και οι ποικιλίες διπλής χρήσης όπως οι ποικιλίες Μεγαρίτικη και Χονδροελιά Χαλκιδικής που καλλιεργούνται στο νομό. Από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τις ποικιλίες για ελαιοποίηση να ξεχωρίζουν σημαντικότερη θεωρείται η παραγωγικότητα, δηλαδή η απόδοση σε λάδι, η ποσότητα και η σταθερότητα της καρποφορίας. Σε αυτήν πρέπει να προστεθούν η πρωιμότητα της έναρξης καρποφορίας και η συμπεριφορά του δέντρου στις καλλιεργητικές φροντίδες που γίνονται για τη μεγιστοποίηση της παραγωγής και τη διευκόλυνση της μηχανοποιημένης συλλογής του καρπού.

Ε > Ελαιουργία και ελαιουργεία
Ε > Ελαιόλαδο

Ελαιουργία και ελαιουργεία
Ελαιόλαδο

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)