Εχθροί και ασθένειες καπνού στην περιοχή Χρυσούπολης του Νομού Καβάλας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Εχθροί και ασθένειες καπνού στην περιοχή Χρυσούπολης του Νομού Καβάλας

Μπουτζουκίδου, Μαρία

Η σημασία της καπνοκαλλιέργειας για τη χώρα μας είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλη, αφού αυτή αποτελεί μια από τις πιο δυνατές γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Η καλλιέργεια του καπνού, η οποία καταλαμβάνει κάθε χρόνο στην Ελλάδα περίπου 800.000 στρέμματα, αποτελεί βασική πηγή εισοδήματος για 95.000 αγροτικές οικογένειες και για μεγάλο αριθμό εποχιακού εξειδικευμένου προσωπικού (περίπου 70.000), ενώ η ετήσια παραγωγή ανέρχεται στις 120.000 – 150.000 τόνους. Ο καπνός μεταφέρθηκε σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στην Ανατολική Μακεδονία και συνεπώς και στο Ν. Καβάλας στις αρχές του 18ου αιώνα από τα παράλια της Μ. Ασίας και από τότε καλλιεργείτε ανελλιπώς. Αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό το θέμα γιατί μια από τις κυριότερες ασχολίες των κατοίκων του Ν. Καβάλας είναι η παραγωγή καπνού και ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καπνοπαραγωγοί είναι οι εχθροί και οι ασθένειες που προσβάλουν την καλλιέργεια τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Καπνός (Φυτό) - Βιομηχανία και εμπόριο
Φυτοπροστασία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.