Παραγωγή και εμπορία φυσικών χυμών: έρευνα αγοράς στην περιοχή Λακωνίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Παραγωγή και εμπορία φυσικών χυμών: έρευνα αγοράς στην περιοχή Λακωνίας

Κώνστα, Νεκταρία

Το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής εσπεριδοειδών κατευθύνεται σε βιομηχανική επεξεργασία, για παραγωγή χυμού. Σημαντικό τμήμα της επεξεργασίας αυτής αποτελεί η παραλαβή του αιθέριου ελαίου, το οποίο βρίσκεται στον φλοιό. Η παραγωγή οπωροκηπευτικών στη χώρα μας ανέρχεται σε 7,5 εκατομμύρια τόνους ετησίως κατά μέσο όρο, από τους οποίους τα 3,5 εκ είναι φρούτα και τα 4 εκατομμύρια λαχανικά. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί στο 9,5% της κοινοτικής παραγωγής οπωροκηπευτικών. Στα εσπεριδοειδή η χώρα μας κατατάσσεται από άποψη όγκου παραγωγής στην 13η θέση παγκοσμίως. Η παγκόσμια παραγωγή οπωροκηπευτικών ανέρχεται, κατά μέσο όρο, σε 1,1 δισεκατομμύρια τόνους. Τα φρούτα αντιπροσωπεύουν 530 εκατομμύρια τόνους και τα λαχανικά 470 εκατομμύρια τόνους. Τα οπωροκηπευτικά καλύπτουν το 16% της τελικής γεωργικής παραγωγής της Ευρωπαϊκής ένωσης και ανέρχονται σε 110 εκατομμύρια τόνους περίπου. Η παγκόσμια κατανάλωση κατά μέσο όρο ανέρχεται σε 960 εκατομμύρια τόνους.

Thesis
NonPeerReviewed

Χυμοί φρούτων
Φρούτα - Συγκομιδή

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.