Χημικά πρόσθετα και διατροφή

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2004 (EN)
Χημικά πρόσθετα και διατροφή

Πηλιανίδης, Κωνσταντίνος

Τα πρόσθετα τροφίμων είναι ουσίες που προστίθενται σε ένα τρόφιμο, ουσίες που καταλήγουν στη σύσταση προϊόντων μετά την πρωτογενή παραγωγή (φυτοφάρμακα – γεωργικά προϊόντα) με σκοπό την τεχνητή βελτίωση, τη συντήρηση, την καλύτερη και ελκυστικότερη εμφάνισή του και ανάλογα με το σκοπό που εξυπηρετούν κατατάσσονται στις εξής κατηγορίες: 1) συντηρητικά, 2) αντιοξειδωτικά 3) στερεοποιητικά και πυκτογόνα 4) χρωστικά και άλλα. Για διευκόλυνση της χρήσης τους, στην Ε.E. κάθε πρόσθετο έχει κωδικό που αποτελείται από το γράμμα Ε και έναν τριψήφιο αριθμό.

Thesis
NonPeerReviewed

Διατροφική αλλοίωση και έλεγχος
Τρόφιμα - Μέτρα ασφαλείας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)