Χημικά πρόσθετα και διατροφή

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Χημικά πρόσθετα και διατροφή

Πηλιανίδης, Κωνσταντίνος

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2004

2004


Τα πρόσθετα τροφίμων είναι ουσίες που προστίθενται σε ένα τρόφιμο, ουσίες που καταλήγουν στη σύσταση προϊόντων μετά την πρωτογενή παραγωγή (φυτοφάρμακα – γεωργικά προϊόντα) με σκοπό την τεχνητή βελτίωση, τη συντήρηση, την καλύτερη και ελκυστικότερη εμφάνισή του και ανάλογα με το σκοπό που εξυπηρετούν κατατάσσονται στις εξής κατηγορίες: 1) συντηρητικά, 2) αντιοξειδωτικά 3) στερεοποιητικά και πυκτογόνα 4) χρωστικά και άλλα. Για διευκόλυνση της χρήσης τους, στην Ε.E. κάθε πρόσθετο έχει κωδικό που αποτελείται από το γράμμα Ε και έναν τριψήφιο αριθμό.

Δ > Διατροφική αλλοίωση και έλεγχος
Τ > Τρόφιμα - Μέτρα ασφαλείας

Διατροφική αλλοίωση και έλεγχος
Τρόφιμα - Μέτρα ασφαλείας

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)