Τα πρόσθετα τροφίμων είναι ουσίες που προστίθενται σε ένα τρόφιμο, ουσίες που καταλήγουν στη σύσταση προϊόντων μετά την πρωτογενή παραγωγή (φυτοφάρμακα – γεωργικά προϊόντα) με σκοπό την τεχνητή βελτίωση, τη συντήρηση, την καλύτερη και ελκυστικότερη εμφάνισή του και ανάλογα με το σκοπό που εξυπηρετούν κατατάσσονται στις εξής κατηγορίες:
1) συντηρητικά,
2) αντιοξειδωτικά
3) στερεοποιητικά και πυκτογόνα
4) χρωστικά και άλλα. Για διευκόλυνση της χρήσης τους, στην Ε.E. κάθε πρόσθετο έχει κωδικό που αποτελείται από το γράμμα Ε και έναν τριψήφιο αριθμό.
Δ > Διατροφική αλλοίωση και έλεγχος
Τ > Τρόφιμα - Μέτρα ασφαλείας
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Agriculture, Forestry and Fisheries Agronomy and Crop Science
(EN)
Διατροφική αλλοίωση και έλεγχος
Τρόφιμα - Μέτρα ασφαλείας
Greek
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)