Η διατροφική αξία του ελαιόδεντρου

RDF 

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την καρτέλα τεκμηρίου
μέσα από τον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα *
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Σημασιολογικός εμπλουτισμός/ομογενοποίηση από το EKT

2004 (EL)
Η διατροφική αξία του ελαιόδεντρου

Σδούκου, Αφροδίτη

Το ελαιόδεντρο είναι από τα αρχαιότερα καλλιεργούμενα δέντρα στον κόσμο. Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν ιδιαίτερη σημασία στην καλλιέργεια της ελιάς. Γεγονός είναι ότι οι Έλληνες ήταν ο πρώτος λαός που επιδόθηκε συστηματικά στην καλλιέργεια της ελιάς και αφού εκτίμησε τα πλεονεκτήματα του δέντρου αυτού, το θεώρησε ιερό αφιερώνοντας το στη θεά της σοφίας, την Αθηνά, και το καθιέρωσε σαν σύμβολο ειρήνης και νίκης. Η ελιά, ως γνωστό, καθιερώθηκε ως το εθνικό δέντρο των Ελλήνων και το λάδι αποτελεί εθνικό προϊόν. Το ελαιόλαδο είναι ένας φυσικός φρουτοχυμός και είναι μοναδικό από την άποψη ότι μπορεί να καταναλωθεί αμέσως μετά την παραλαβή του, χωρίς καμία χημική επεξεργασία. Διακρίνεται για τη μοναδικότητα του σε σύνθεση και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Είναι φυσικό μονοακόρεστο λάδι και η συγκέντρωση των αντιοξειδωτικών ουσιών (φαινόλες, βιταμίνη–Ε) σ’ αυτό είναι ιδανική.

Thesis
NonPeerReviewed

Διατροφή - Ποιότητα
Ελαιόλαδο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.