Εχθροί και ασθένειες κερασιάς στο Νομό Πέλλας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Εχθροί και ασθένειες κερασιάς στο Νομό Πέλλας

Σεραφειμίδου, Ειρήνη - Γεωργία

Ο σεβασμός στο περιβάλλον, η ποιότητα και η ανταγωνιστικότητα των γεωργικών προϊόντων αποτελούν τις τρεις αξίες που καλείται να υπηρετήσει σήμερα η σύγχρονη γεωργία. Η ολοκληρωμένη διαχείριση της γεωργικής παραγωγής είναι η ισόρροπη μέριμνα για το περιβάλλον και για την ποιότητα των προϊόντων. Η εφαρμογή της ευνοείται από την σύμπραξη των μικρών ελληνικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων σε ομάδες, με τη μορφή κοινοπραξίας. Για την ανάπτυξη του συστήματος η κοινοπραξία υποστηρίζεται από τον επιβλέποντα τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος συντάσσει τα σχέδια διαχείρισης, παρακολουθεί τη εφαρμογή τους και ενημέρωνε τη διοίκηση της γεωργικής εκμετάλλευσης για την πορεία ανάπτυξης του συστήματος. Σήμερα γίνονται προσπάθειες να εφαρμοστή το σύστημα αυτό από τους Δενδροκαλλιεργητές κερασεώνων κυρίως των μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων στο Ν. Πέλλας με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Γεωργίας του νομού. Ακολουθούν στοιχεία καταγωγής, ταξινόμησης και βιολογίας της κερασιάς.

Thesis
NonPeerReviewed

Κερασιά - Ελλάδα
Φρούτα - Ασθένειες και επιβλαβή έντομα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.