Ο σεβασμός στο περιβάλλον, η ποιότητα και η ανταγωνιστικότητα των γεωργικών προϊόντων αποτελούν τις τρεις αξίες που καλείται να υπηρετήσει σήμερα η σύγχρονη γεωργία. Η ολοκληρωμένη διαχείριση της γεωργικής παραγωγής είναι η ισόρροπη μέριμνα για το περιβάλλον και για την ποιότητα των προϊόντων. Η εφαρμογή της ευνοείται από την σύμπραξη των μικρών ελληνικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων σε ομάδες, με τη μορφή κοινοπραξίας. Για την ανάπτυξη του συστήματος η κοινοπραξία υποστηρίζεται από τον επιβλέποντα τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος συντάσσει τα σχέδια διαχείρισης, παρακολουθεί τη εφαρμογή τους και ενημέρωνε τη διοίκηση της γεωργικής εκμετάλλευσης για την πορεία ανάπτυξης του συστήματος. Σήμερα γίνονται προσπάθειες να εφαρμοστή το σύστημα αυτό από τους Δενδροκαλλιεργητές κερασεώνων κυρίως των μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων στο Ν. Πέλλας με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Γεωργίας του νομού. Ακολουθούν στοιχεία καταγωγής, ταξινόμησης και βιολογίας της κερασιάς.
Κ > Κερασιά - Ελλάδα
Φ > Φρούτα - Ασθένειες και επιβλαβή έντομα
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Agriculture, Forestry and Fisheries Agronomy and Crop Science
(EN)
Κερασιά - Ελλάδα
Φρούτα - Ασθένειες και επιβλαβή έντομα
Greek
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)