Η μελισσοκομία είναι ένας παραγωγικός κλάδος που ασχολείται με τη μέλισσα (Apis Mellifera L.) Η μελέτη της μέλισσας ως έντομο περιλαμβάνει τη βιολογία και οικολογία της αλλά και τη φροντίδα και πλήρη εκμετάλλευση της ως παραγωγικό έντομο. Η κατανόηση της δομής και του τρόπου λειτουργίας του μελισσιού αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποδοτικότερη λειτουργία μιας μελισσοκομικής επιχείρησης. Σε ένα μελίσσι η βασίλισσα παίζει τον πρωταρχικό ρόλο και η απόδοση του μελισσιού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ποιότητά της. Κάθε προσπάθεια για την εκτροφή άριστων βασιλισσών επιβάλλεται και οι πετυχημένες προσπάθειες του μελισσοκόμου τον ανταμείβουν στο πολλαπλάσιο. Με τη σωστή γενετική βελτίωση είναι σίγουρη η παραγωγή πολλών και άριστων βασιλισσών. Οι άριστες βασίλισσες έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να δημιουργήσουν δυνατά μελίσσια, τα οποία είναι ικανά να παράγουν πολύ μέλι, να αντεπεξέρχονται σε πολλές και δύσκολες καταστάσεις και να αντιμετωπίζουν ευκολότερα τους εχθρούς και τις ασθένειες.
Μ > Μελισσοκομία
Μ > Μέλι - Ελλάδα
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Agriculture, Forestry and Fisheries Agronomy and Crop Science
(EN)
Μέλι - Ελλάδα
Μελισσοκομία
Greek
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)