Η βασίλισσας των μελισσών και ο ρόλος της στο μελίσσι

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Η βασίλισσας των μελισσών και ο ρόλος της στο μελίσσι

Σταμπουλού, Βασιλική

Η μελισσοκομία είναι ένας παραγωγικός κλάδος που ασχολείται με τη μέλισσα (Apis Mellifera L.) Η μελέτη της μέλισσας ως έντομο περιλαμβάνει τη βιολογία και οικολογία της αλλά και τη φροντίδα και πλήρη εκμετάλλευση της ως παραγωγικό έντομο. Η κατανόηση της δομής και του τρόπου λειτουργίας του μελισσιού αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποδοτικότερη λειτουργία μιας μελισσοκομικής επιχείρησης. Σε ένα μελίσσι η βασίλισσα παίζει τον πρωταρχικό ρόλο και η απόδοση του μελισσιού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ποιότητά της. Κάθε προσπάθεια για την εκτροφή άριστων βασιλισσών επιβάλλεται και οι πετυχημένες προσπάθειες του μελισσοκόμου τον ανταμείβουν στο πολλαπλάσιο. Με τη σωστή γενετική βελτίωση είναι σίγουρη η παραγωγή πολλών και άριστων βασιλισσών. Οι άριστες βασίλισσες έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να δημιουργήσουν δυνατά μελίσσια, τα οποία είναι ικανά να παράγουν πολύ μέλι, να αντεπεξέρχονται σε πολλές και δύσκολες καταστάσεις και να αντιμετωπίζουν ευκολότερα τους εχθρούς και τις ασθένειες.

Thesis
NonPeerReviewed

Μέλι - Ελλάδα
Μελισσοκομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.