Ενεργειακές κατασκευές σε δημόσια έργα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Ενεργειακές κατασκευές σε δημόσια έργα

Γιακισικλής, Ιωάννης

Η Ενέργεια αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τους σπουδαιότερους παράγοντες της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής της ενέργειας προέρχεται σήμερα από τα ορυκτά καύσιμα. Σε παγκόσμιο επίπεδο αυτό το ποσοστό ήταν 90% το 1996 και δεν προβλέπεται να κατέλθει κάτω του 80% το 2020. Η παραγωγή, μεταφορά και κατανάλωση ενέργειας – κυρίως από τα ορυκτά καύσιμα – προκαλεί υποβάθμιση του περιβάλλοντος και συμβάλλει στην δημιουργία μη-υγιεινών συνθηκών διαβίωσης για τον άνθρωπο. Στις παγκόσμιες διασκέψεις του Ρίο και του Κιότο προσδιορίστηκε – και έγινε αποδεκτή για εφαρμογή – η έννοια της «αειφόρου» ή βιώσιμης ή διατηρήσιμης (sustainable) ανάπτυξης σε αντίθεση με τη μέχρι τώρα ευρέως αποδεκτή πρακτική της μονοδιάστατης «οικονομικής μεγέθυνσης».

Thesis
NonPeerReviewed

Κατασκευές
Ενεργειακή έρευνα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.