Η συγκριτική αξιολόγηση ως αποτελεσματικό εργαλείο διοίκησης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Η συγκριτική αξιολόγηση ως αποτελεσματικό εργαλείο διοίκησης

Στεφανάτου, Νιόβη

Στη σημερινή εποχή, οι επιχειρήσεις για την επιβίωσή τους, χρειάζεται να αναπτύσσονται και να βελτιώνονται. Χωρίς πρόοδο, θα χαθεί η δυνατότητα της επιχείρησης να προσαρμοστεί στα εκάστοτε δεδομένα της αγοράς. Οι καλύτεροι οργανισμοί είναι αυτοί που έχουν συνεχόμενη άνοδο. Μέσω της Συγκριτικής Αξιολόγησης παρέχονται πληροφορίες σχετικά με το πόσο καλά κινείται η επιχείρησή μας, συγκριτικά με τις «άριστες» και αναγνωρίζεται το πώς κατέληξαν να γίνουν «άριστες». Κάθε φορά που μια επιχείρησή, τα προϊόντα της, οι υπηρεσίες ή ακόμα και το προσωπικό της, έρχονται σε επαφή με πελάτες ή πιθανούς πελάτες, αξιολογείτε και κρίνετε. Για να παραμείνει ανταγωνιστική, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η αξιολόγηση αυτή, μπορεί να την τοποθετήσει στη «λίστα» μαζί με τις υπόλοιπες καλύτερες επιχειρήσεις. Η Συγκριτική Αξιολόγηση πρέπει να αρχίσει να δρα ουσιαστικά σε όλες τις επιχειρησιακές διαδικασίες, διότι πολύ σύντομα όλες οι επιχειρήσεις θα παρέχουν υψηλής ποιότητας προϊόντα. Η ποιότητα των προϊόντων εξαρτάται από τις δικές μας ενέργειες και το κατά πόσο θα αξιοποιήσουμε τις πηγές που θα μας οδηγήσουν στην κορυφή. Το συγκριτικό πλεονέκτημα θα εξαρτηθεί από το πόσο οι πελάτες θα μείνουν ευχαριστημένοι αλλά και από την προσπάθεια των υπαλλήλων της επιχείρησής μας για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό. Η Συγκριτική Αξιολόγηση δεν είναι μια νέα διαδικασία. Χρησιμοποιήθηκε από άλλους για χρόνια για να μελετηθεί ο επιχειρησιακός ανταγωνισμός. Στα χρόνια που διανύουμε, η διαδικασία της Συγκριτικής Αξιολόγησης έχει ξεκαθαριστεί ως έννοια και έχει αρχίσει να είναι ένα ακόμα πιο ισχυρό όπλο στην διαδικασία της βελτίωσης. Η τεχνική αυτή πιο συγκεκριμένα είναι εξαιρετικά χρήσιμη γιατί: Προωθεί την επιχείρηση να θέσει προκλήσεις στόχους. Παρέχει διαδικασίες που οδηγούν στην πρόοδο της επιχείρησης. Προβλέπει μελλοντικές τάσεις της αγοράς και προσαρμόζει την επιχείρηση σε αυτές. Βοηθά στην απόκτηση γνώσεων, ρουφώντας πληροφορίες από τις «άριστες» επιχειρήσεις. Πληροφορεί για τον τρόπο βελτίωσης. Η Συγκριτική Αξιολόγηση είναι λοιπόν μια μέθοδος για να αναλύει τη διαδικασία εύρεσης βελτιωτικών ευκαιριών. Χρησιμοποιώντας τη συστηματικά, γίνεται όλο και πιο εφικτή η δυνατότητα της επιχείρησής μας να γίνει πολύ καλύτερη. Χωρίς αυτήν, δύσκολα ξέρουμε πόσο καλοί είμαστε, πόσο καλοί θα πρέπει να γίνουμε, ή πώς να γίνουμε όσο καλύτεροι μπορούμε.

Thesis
NonPeerReviewed

Συγκριτική αξιολόγηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.