Μέσα μαζικής ενημέρωσης και ιδιωτικό απόρρητο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Μέσα μαζικής ενημέρωσης και ιδιωτικό απόρρητο

Γιαννόπουλος, Ευστάθιος

Στη σημερινή εποχή τα Μ.Μ.Ε αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης κοινωνίας. Οι μορφές τους ποικίλουν και μπορούν να καλύψουν την ανάγκη για ενημέρωση από τη δική του ξεχωριστή σκοπιά το καθένα. Η δύναμη που έχουν αποκτήσει με το πέρασμα των χρόνων είναι αδιαμφισβήτητη και η επιρροή που ασκούν τόσο στο κοινωνικό σύνολο όσο και στο άτομο μεμονωμένα δεν μπορεί παρά να μη σχολιαστεί και να μη γίνει θέμα συζήτησης σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Η μεγάλη όμως επιρροή που έχουν αποκτήσει στο κοινωνικό σύνολο δημιουργεί και ηθικά διλήμματα όπως το κατά πόσο μπορούν να οριοθετηθεί η επίδραση των Μ.Μ.Ε στο ιδιωτικό απόρρητο. Παραδείγματα έχουν δείξει πως μια τέτοια καταπάτηση του δικαιώματος αυτού μπορεί να επιφέρει την φθορά του προσώπου ή ακόμα και του συνόλου εις βάρους του οποίου κινείται καταχράστηκα το ενίοτε μέσο ενημέρωσης, αλλά και το βαθμό που η παράβλεψη του ιδιωτικού απόρρητου έχει βοηθήσει στο να αναδειχθούν και διαλευκανθούν προβλήματα που υπό άλλες συνθήκες θα χρόνιζαν και πιθανόν να μην έβρισκαν ποτέ τη λύση τους. Στην προσπάθεια μας να κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργίας των Μ.Μ.Ε και το πως αλληλεπιδρά με το ιδιωτικό απόρρητο μια έρευνα σε δείγμα διακοσίων (200) ατόμων, εκατό ανδρών και εκατό γυναικών, όλων των ηλικιών, μορφωτικών επιπέδων και κοινωνικού status, μας βοήθησε στην έκδοση σημαντικών παρατηρήσεων και συμπερασμάτων.

Thesis
NonPeerReviewed

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα
Προστασία προσωπικών δεδομένων

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.