Επάγγελμα δημοσιογράφος

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Επάγγελμα δημοσιογράφος

Νάνου, Γαβριέλα
Κιτσάκης, Δημήτριος

Η εργασία που ακολουθεί έχει ως σκοπό να διαφωτίσει τους αναγνώστες όσον αφορά το δημοσιογράφο και το έργο το οποίο επιτελεί. Αναφέρονται λεπτομέρειες για τα προσόντα που πρέπει να έχει , τόσο τα ακαδημαϊκά όσο και τα έμφυτα. Σε μια εποχή που η πληροφόρηση και η ενημέρωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τη ζωή και εξέλιξη των ανθρώπων , τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης λειτουργούν καταιγιστικά. Βομβαρδίζουν καθημερινά το κοινό με άπειρες πληροφορίες και ειδήσεις , τις οποίες ,πολλές φορές, ακριβώς λόγω του μεγάλου όγκου , ο καθένας από εμάς αδυνατεί να τις ταξινομήσει και να φιλτράρει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μη κατανόηση των μηνυμάτων και την παραπλάνηση του κοινού. Ο δημοσιογράφος ως όργανο των ΜΜΕ έχει σαν χρέος του την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του κοινού. Γι’ αυτό και το επάγγελμα του δημοσιογράφου είναι ιδιαίτερο και απαιτεί πολλά και διαφορετικά προσόντα, έτσι ώστε να μεταφέρονται στο κοινό μόνο οι απαραίτητες και έγκυρες πληροφορίες.

Thesis
NonPeerReviewed

Δημοσιογραφία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.