Αξιολόγηση επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά συστήματα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Αξιολόγηση επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά συστήματα

Κουγιουμτσίδου, Ναταλία

Το μαζικό ενδιαφέρον του κόσμου για επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά συστήματα έχει ήδη δημιουργήσει συνθήκες «φούσκας» στην ελληνική αγορά αλλά και παγκοσμίως. Το πάγιο αίτημα φορέων της αγοράς για ενίσχυση των επενδύσεων στην ηλιακή ενέργεια αποτέλεσε τελικά το «δόλωμα» για χιλιάδες επενδυτές. Από την άλλη, τον τελευταίο καιρό, ακόμα και από τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταδίδονται σημαντικές ανακρίβειες όσον αφορά τις επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά συστήματα. Το ερώτημα που απασχολεί είναι αν τελικά μπορούμε να κερδίσουμε χρήματα με ασφάλεια επενδύοντας σε πράσινη ενέργεια ή τελικά υπάρχουν σημεία και παγίδες που πρέπει να αποφύγουμε. Κατά γενική ομολογία η αγορά των φωτοβολταϊκών αποτελεί προσοδοφόρα επένδυση. Μήπως όμως τελικά αυτό δεν ισχύει ή ισχύει κάτω από προϋποθέσεις; Η πτυχιακή εργασία που παρουσιάζεται επιχειρεί να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα. Πιο συγκεκριμένα πραγματεύεται διασυνδεδεμένα φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύος 10 KW σε στέγη. Επιχειρείται μια οικονομική ανάλυση αξιολόγησης της επένδυσης σχετικά με τη βιωσιμότητα και την ωφέλιμη ζωή της επένδυσης.

Thesis
NonPeerReviewed

Επενδύσεις
Φωτοβολταϊκή ενέργεια
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.