Μελέτη θερμοκηπίου = Greenhouse study

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Μελέτη θερμοκηπίου = Greenhouse study

Δημητριάδου, Κυριακή

Η παρούσα πτυχιακή εργασία αναφέρεται στα θερμοκήπια και στους τρόπους θέρμανσης τους. Η χρησιμότητά τους ανάγεται σχεδόν 2000 χρόνια πίσω. Από τότε έως σήμερα στις κατασκευές τους έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Κατασκευαστικά υλικά όπως αλουμίνιο και γυαλί έχουν δώσει κατασκευές-σχήματα ανάλογα με τον τρόπο εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας και των ειδικών καλλιεργειών που εκμεταλλευόμαστε ή που καλλιεργούμε. Τα κριτήρια για την σχεδίαση και την επιλογή της κατασκευής των θερμοκηπίων σχετίζονται με την εκάστοτε ηλιοφάνεια και τις καιρικές συνθήκες του εκάστοτε τόπου. Κριτήριο επίσης για την κατασκευή του θερμοκηπίου είναι ο προσανατολισμός του, η θεμελίωση και ο σκελετός. Ιδιαίτερη βαρύτητα δείχνουμε στην άρδευση του θερμοκηπίου εξετάζοντας τις χημικές ιδιότητες(στοιχεία του νερού άρδευσης). Σημαντική όμως είναι και η επιλογή των κατάλληλων συστημάτων θέρμανσης, ειδικότερα στην εποχή μας που η τιμή των καυσίμων έχει ανοδική κατεύθυνση.

Thesis
NonPeerReviewed

Θέρμανση και κλιματισμός
Ηλιακή ενέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.