Ο σκοπός αυτής της εργασίας είναι να δείξει στον αναγνώστη όλες τις ενέργειες και τα βήματα που ακολουθούνται για την διεκπεραίωση ενός σχεδίου HACCP στην παραγωγή εμφιαλωμένου νερού.
Θα δούμε γενικότερα τους βασικούς κανόνες υγιεινής, τα οφέλη από την εφαρμογή τους, στη συνέχεια θα αναλύσουμε τις βασικές αρχές του HACCP, καθώς επίσης θα ερευνήσουμε τους εξοπλισμούς κτιρίων και προσωπικού. Αναφέρομαι στην προστασία της ασφάλειας των εμφιαλωμένων νερών ως πρώτη ύλη ως προς τις πηγές επιμόλυνσης του νερού, τις απαιτήσεις για την άντλησή του και την επεξεργασία του ως προς την εμφιάλωση. Τέλος όλους τους κίνδυνους από τους οποίους αποτελείται, το διάγραμμα ροής του νερού και τα κρίσιμα σημεία ελέγχου του.