Διαδικτυακό Β2Β μάρκετινγκ ελληνικών επιχειρήσεων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Διαδικτυακό Β2Β μάρκετινγκ ελληνικών επιχειρήσεων

Γρηγοριάδου, Ασημένια

Στις μέρες μας οι μέθοδοι διεξαγωγής των εμπορικών συναλλαγών έχουν αλλάξει ριζικά. Η νέα και ραγδαία αναπτυσσόμενη μεθοδολογία εξυπηρέτησης καταναλωτών και επιχειρήσεων, ονομάζεται ηλεκτρονικό επιχειρείν. Τα e-marketplaces, τα οποία αποτελούν χώρους συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων που διεξάγονται ηλεκτρονικά, πρωτοεμφανίστηκαν το 1996 στη Βρετανία και τείνουν σταδιακά να αποτελέσουν την κυρίαρχη τάση στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Όσον αφορά την ελληνική πραγματικότητα, τα πρώτα e-marketplaces έκαναν την εμφάνισή τους το 2000 με την Business Exchanges και την CosmoOne να πρωτοπορούν. Από τότε, η τάση αύξησης τους είναι σαφής και αναμένεται να είναι ανοδική τόσο σε αριθμό ηλεκτρονικών αγορών όσο και στον όγκο των συναλλαγών που πραγματοποιούνται. Γενικά, το σύνολο των ελληνικών e-marketplaces δηλώνει περισσότερο ικανοποιημένο από την πορεία του, ενώ οι αυξητικές τάσεις του όγκου και του αριθμού των συναλλαγών καταδεικνύουν τη σημασία που δείχνουν οι επιχειρήσεις στην καθημερινή χρήση τους. Μέσα στο πλαίσιο του ευρύτερου θέματος του ηλεκτρονικού εμπορίου, στην παρούσα πτυχιακή εργασία, εξετάζονται οι δια-επιχειρησιακές (Β2Β) ηλεκτρονικές αγορές. Με βάση το θεωρητικό υπόβαθρο, διερευνάται η δομή, η εξέλιξη και η δυναμική των σύγχρονων ελληνικών Β2Β ηλεκτρονικών αγορών. Τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν ότι στην Ελλάδα η αγορά βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο σε σχέση με το εξωτερικό, αν και υπάρχουν ελληνικές Β2Β ηλεκτρονικές αγορές με ιδιαίτερη δυναμική.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρονικό εμπόριο
Επιχειρήσεις
Διαδικτυακό μάρκετινγκ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.