Οι ρύποι αλλάζουν το κλίμα και αυτό αλλάζει τον κόσμο μας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Οι ρύποι αλλάζουν το κλίμα και αυτό αλλάζει τον κόσμο μας

Λάσπας, Αντώνιος

Η έρευνα που θα ακολουθήσει στη συνέχεια, έχει ως κύριο θέμα την καταστροφή του περιβάλλοντος. Κινείται γύρω από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, από την τρύπα του όζοντος, από την εκτεταμένη εκπομπή επιβλαβών αερίων και ρύπων καθώς επίσης υπάρχει και η αναφορά στο φαινόμενο el-ninio. Η μέθοδος στην οποία βασίστηκα για να καταφέρω να συμπληρώσω τα στοιχεία είναι η χρήση του διαδικτύου. Μέσω των ελεύθερων ιστοσελίδων και την πλούσια γκάμα σε δεδομένα κατάφερα να συγκεντρώσω τα πιο σημαντικά κατά τη δική μου ταπεινή γνώμη. Το πρόβλημα είναι οξύτατο και στα μάτια ενός απλού ανθρώπου φαντάζει άλυτο. Η μόλυνση του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη με την ταυτόχρονη μόλυνση των υδάτων και την εκπομπή κάθε λογής ρύπων συντελλούν στο να μεγαλώνει κάθε μέρα το πρόβλημα και φυσικά να γίνεται όλο και πιο έντονο!!!! Βασικό συμπέρασμα και απαρχή των υπολοίπων είναι ο άνθρωπος. Στο βωμό του χρήματος θυσιάζονται τα πάντα και «μοναδικός» υπεύθυνος είναι ο άνθρωπος. Αν δεν βάλουμε στην άκρη το χρήμα και τη δόξα, τότε πολύ φοβάμαι πως το 2100 ο πλανήτης ΓΗ, ο πλανήτης που ζούμε, θα μας εκδικηθεί με το δικό του μοναδικό τρόπο. Οι επιστήμονες έβαλαν οροφή το 2100 βάση των προβλέψεών τους για κοσμοιστορικά γεγονότα όπως την εξαφάνιση κάποιων πόλεων, χωριών, νησιών, νησιωτικών συμπλεγμάτων και έπεται συνέχεια. Το SOS που εξέπεμψε εδώ και χρόνια η φύση, ακόμα και σήμερα που γράφω αυτές τις γραμμές, δεν το έχουμε λάβει με την ανάλογη σοβαρότητα που οφείλουμε.

Thesis
NonPeerReviewed

Περιβάλλον - Κλιματικές αλλαγές
Ατμοσφαιρική ρύπανση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.