Κατάταξη των εργαλειομηχανών – Μελέτη και σχεδιασμός μηχανισμού κίνησης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Κατάταξη των εργαλειομηχανών – Μελέτη και σχεδιασμός μηχανισμού κίνησης

Μπαλάσκας, Πέτρος

Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, με τίτλο: περιγράφονται όλες οι μηχανολογικές κατεργασίες όπως: Η μορφοποίηση χύτευσης, η μορφοποίηση με παραμόρφωση η μορφοποίηση με προσθήκη και η μορφοποίηση με αφαίρεση υλικού. Στις τρεις πρώτες μορφές κατεργασίας, γίνετε μια γενική περιγραφή, κάνοντας αναφορά στις μορφοποιήσεις, στο σκοπός τους και τον τρόπο χρήσης τους, κλπ. Στην μορφοποίηση με αφαίρεση υλικού, γίνετε μια πιο εκτενέστερη περιγραφή, εμβαθύνοντας στις εργαλειομηχανές ιδιαίτερα στον τόρνο και την φρέζα. Επίσης γίνετε αναφορά και στην εξέλιξη των εργαλειομηχανών, από τις εργαλειομηχανές συμβατικού τύπου, στις εργαλειομηχανές αριθμητικού ελέγχου (CNC). Στην συνέχεια αναφέρεται ο σχεδιασμός με χρήση Η/Υ CAD/CAM, παρουσιάζετε το σχεδιαστικό πρόγραμμα AutoCAD, και περιγράφεται ο τρόπος λειτουργίας του, καθώς και οι σημαντικότερες εντολές σχεδίασης. Με αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί και ο μηχανισμός κίνησης για τον οποίο γίνετε λόγος παρακάτω. Ο μηχανισμός κίνησης που περιγράφεται στην παρούσα πτυχιακή, έχει σχεδιαστεί για να μετατρέπει την περιστροφική κίνηση, σε παλινδρομική μέσο ενός συστήματος αξόνων. Όλα τα εξαρτήματα από τα οποία αποτελείται ο μηχανισμός, έχουν σχεδιαστεί σε δισδιάστατη αλλά και τρισδιάστατη μορφή και έχει συναρμολογηθεί με το πρόγραμμα σχεδίασης AutoCAD . Επίσης δίνετε και μια κινηματική μελέτη όπου αποδεικνύεται η χαρακτηριστική εξίσωση κίνησης του μηχανισμού.

Thesis
NonPeerReviewed

Μηχανουργική τεχνολογία (χύτευση, καλούπια, πρέσσες, τόρνοι)
Εργαλειομηχανές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.