Συντήρηση στρόβιλου στο εργοστάσιο της ΔΕΗ (ΑΗΣ Καρδιάς) = Maintenance turbine in factoty A.I.S Kardias

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Συντήρηση στρόβιλου στο εργοστάσιο της ΔΕΗ (ΑΗΣ Καρδιάς) = Maintenance turbine in factoty A.I.S Kardias

Καραγιάννη, Αγγελική
Παναγιώτου, Αθανάσιος

Στο στρόβιλο μονάδας V του ΑΗΣ Καρδιάς, ο οποίος είναι ρωσικής κατασκευής τύπου Κ 300 και κατασκευής LMZ, έγινε αναβάθμιση το 2000 από την εταιρία SIEMENS για τη βελτίωση του βαθμού απόδοσης της. Κατά την αναβάθμιση του έγινε αντικατάσταση του ρότορα της υψηλής και της χαμηλής πίεσης μαζί με το εσωτερικό πακέτο του στροβίλου. Επίσης στον ρότορα της μέσης πίεσης στην είσοδο του ατμού, τοποθετήθηκε σύστημα ψύξης λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Η συγκεκριμένη γενική συντήρηση της μονάδας στροβίλου γίνεται κάθε δέκα χρόνια. Ο στρόβιλος αποτελείται από γεννήτρια τύπου HP-MP-XP. Σε περίπτωση που κάποια από αυτά δεν μπορούν να επισκευαστούν (τα περισσότερα κομμάτια επισκευάζονται στο ήδη υπάρχον μηχανουργείο του εργοστασίου , όσα δεν μπορούν να επισκευαστούν δώ στέλνονται σε διάφορες εταιρίες του εμπορίου) , αντικαθιστο ύνται , με πρώτη διεργασία την αμμοβολή σε όλα τα επιμέρους κομμάτια του ώστε να φύγει η καλαμίνα(το κόκκινο χρώμα που αφήνει ο ατμός επάνω τους), να καθαρίσουν και στην συνέχεια να επισκευασ τούν όσα χρειάζονται. Η γενική συντήρηση του 2000 στοίχισε 3 δις. δρχ., από τα οποία τα περισσότερα χρήματα τα διέθεσε η Ε.Ο.Κ. (ευρωπαϊκή οικονομική κοινότητα). Στη συνέχεια θα δούμε ένα , ένα τα μέρη του στροβίλου και τις ζημιές που υπέστησαν κατά την δεκ αετή λειτουργία του και την επισκευή τους με manual, μετρήσεις, υπολογισμούς και φωτογραφικό υλικό και για τους τρεις μήνες που θα είναι συνολικά η συντήρηση. Στο παράρτημα υπάρχουν όλα τα σχέδια της εγκατάστασης.

Thesis
NonPeerReviewed

Ατμοηλεκτρικοί σταθμοί
Υδροδυναμική

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.