Προοπτικές και μέλλον των εμπορικών Βαλκανικών συναλλαγών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Προοπτικές και μέλλον των εμπορικών Βαλκανικών συναλλαγών

Σίμπα, Μαρία
Παπαδοπούλου, Βαρβάρα

Η εργασία εκπονήθηκε με σκοπό να ερευνήσει το θέμα της επιχειρηματικής ανάπτυξης στα Βαλκάνια η οποία αυξάνεται σε ταχύτατους ρυθμούς. Οι ελληνικές επιχειρήσεις αρχίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να εισχωρούν στον έντονο διεθνή ανταγωνισμό. Η στρατηγική τους ανάπτυξη και η οικονομική τους ευρωστία βασίζονται ολοένα και περισσότερο στη χρήση τεχνικών και εναλλακτικών λύσεων. Το κεφάλαιο της γνώσης καθίσταται περισσότερο παρά ποτέ ως ένας κρίσιμος παράγοντας στην επιτυχημένη διαδρομή μιας επιχείρησης στο χώρο των Βαλκανίων, στο οξύτατο ανταγωνιστικό και ευμετάβλητο περιβάλλον όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Μέσα από την εργασία διαπιστώνεται ότι, πέρα από τα φθηνά εργατικά χέρια και τα αφορολόγητα μέτρα οι χώρες αρχίζουν να παρέχουν προϋποθέσεις για ασφαλείς επενδύσεις στον επιχειρηματικό τομέα. Το σημαντικότερο είναι ότι έχει ήδη ξεκινήσει, γιατί η βιωσιμότητα και το εμπόριο δεν κρίνονται μόνο στο επίπεδο της ποιότητας-καινοτομίας και υπηρεσιών αλλά και στην επιλογή του κατάλληλου αναπτυξιακού μοντέλου που θα βασιστεί με τη σειρά του στη δυνατή χρηματοδότηση. Η Ελληνική επιχειρηματικότητα με ικανά και προικισμένα στελέχη σε γνώση και επίπεδο είναι ώριμη να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις και κινδύνους στην επένδυση των επιχειρήσεων στα Βαλκάνια και του εμπορίου τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Βαλκανική Χερσόνησος - Οικονομικές συνθήκες
Εμπορικές σχέσεις
Ελληνικές επιχειρήσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.